Font Size

Colour

W3C
Phone 03-8880 3545 / 3546 fax 03-8880 3549 E-mail Email: setiausaha@jac.gov.my   English Malay   Other Language                

The Construction Industry Payment and Adjudication Act 2012: The Role of The Court

E-mail Print PDF

THE CONSTRUCTION INDUSTRY PAYMENT AND ADJUDICATION ACT 2012: THE ROLE OF THE COURT

Seminar “The Construction Industry Payment and Adjudication Act 2012: The Role of the Court” adalah merupakan seminar yang julung-julung kali diadakan dengan kerjasama antara Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman (SPK) dan Kuala Lumpur Regional Centre for Arbitration (KLRCA).

construction law2 construction law3  construction law4

Seramai 3 orang penceramah yang pakar dalam bidang ini telah dijemput mengendalikan seminar ini. Mereka adalah Ir. Harbans Singh dari Malaysia, Ms. Rashda Rana dari Australia dan Mr. Adrian Hughes QC dari United Kingdom.

construction law7 construction law10

Seramai 59 orang peserta yang terdiri daripada 41 Hakim Mahkamah Tinggi dan 18 Pesuruhjaya Kehakiman serta 56 Pegawai Kehakiman yang terdiri daripada Timbalan Ketua Pendaftar, Pendaftar, Penagarah mahkamah Negeri, Hakim Mahkamah Sesyen dan Timbalan Pendaftar telah menghadiri kursus ini. Secara keseluruhan peserta seminar ini adalah seramai 115 orang.

construction law9 construction law10

Seminar ini telah dirasmikan oleh YAA Tun Arifin b. Zakaria, Ketua Hakim Negara dan penutupan rasmi oleh YAA Tan Sri Dato’ Seri Zulkefli b. Ahmad Makinudin, Hakim Besar Malaya. Seminar ini turut dihadiri oleh YAA Tan Sri Md Raus b. Sharif, Presiden Mahkamah Rayuan dan YAA Tan Sri Datuk Seri Panglima Richard Malanjum, Hakim Besar Sabah dan Sarawak.

Kandungan seminar telah dibahagikan kepada 8 sesi mengenai tajuk-tajuk penting dalam The Construction Industry Payment and Adjudication Act 2012. Di setiap sesi, seorang penceramah akan memberi penerangan mengenai tajuk-tajuk tertentu dengan dibantu oleh rakan-rakan mereka yang lain. Peserta telah berinteraksi dengan penceramah di setiap masa melalui persoalan-persoalan yang ditimbulkan di sepanjang sesi/seminar berlangsung.

Back to Main Page

Poll

How satisfied are you with the information provided in JAC website?
Results

Online Services

e-applicationnew
webmail
feedback2

 

e-helpnew

Government Web Link

mygoverment2 mahkamah cljlaw
pmo ksn iim
hrims msc 1malaysia

Enquiries

bussiness2
Level 5, North Block, 
Palace of Justice,
Precinct 3, Federal
Government
Administration Centre
62506 Putrajaya 
Tel : 03 - 8880 3545 / 3546
Fax : 03 - 8880 3549
Email : setiausaha@jac.gov.my  
 
You are here: Judicial Academy Outreach Program Outreach 2012