Saiz Tulisan

Warna

W3C
Phone 03-8880 3545 / 3546 fax 03-8880 3549 E-mail Email: setiausaha@jac.gov.my   English Malay   Bahasa Lain                

The Construction Industry Payment and Adjudication Act 2012: The Role of The Court

E-mel Cetak PDF

THE CONSTRUCTION INDUSTRY PAYMENT AND ADJUDICATION ACT 2012: THE ROLE OF THE COURT

Seminar “The Construction Industry Payment and Adjudication Act 2012: The Role of the Court” adalah merupakan seminar yang julung-julung kali diadakan dengan kerjasama antara Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman (SPK) dan Kuala Lumpur Regional Centre for Arbitration (KLRCA).

 

construction law2 construction law3  construction law4

 

Seramai 3 orang penceramah yang pakar dalam bidang ini telah dijemput mengendalikan seminar ini. Mereka adalah Ir. Harbans Singh dari Malaysia, Ms. Rashda Rana dari Australia dan Mr. Adrian Hughes QC dari United Kingdom.

 

construction law7 construction law10

 

Seramai 59 orang peserta yang terdiri daripada 41 Hakim Mahkamah Tinggi dan 18 Pesuruhjaya Kehakiman serta 56 Pegawai Kehakiman yang terdiri daripada Timbalan Ketua Pendaftar, Pendaftar, Penagarah mahkamah Negeri, Hakim Mahkamah Sesyen dan Timbalan Pendaftar telah menghadiri kursus ini. Secara keseluruhan peserta seminar ini adalah seramai 115 orang.

 

construction law9 construction law10

 

Seminar ini telah dirasmikan oleh YAA Tun Arifin b. Zakaria, Ketua Hakim Negara dan penutupan rasmi oleh YAA Tan Sri Dato’ Seri Zulkefli b. Ahmad Makinudin, Hakim Besar Malaya. Seminar ini turut dihadiri oleh YAA Tan Sri Md Raus b. Sharif, Presiden Mahkamah Rayuan dan YAA Tan Sri Datuk Seri Panglima Richard Malanjum, Hakim Besar Sabah dan Sarawak.

Kandungan seminar telah dibahagikan kepada 8 sesi mengenai tajuk-tajuk penting dalam The Construction Industry Payment and Adjudication Act 2012. Di setiap sesi, seorang penceramah akan memberi penerangan mengenai tajuk-tajuk tertentu dengan dibantu oleh rakan-rakan mereka yang lain. Peserta telah berinteraksi dengan penceramah di setiap masa melalui persoalan-persoalan yang ditimbulkan di sepanjang sesi/seminar berlangsung.

Back to Main Page

UNDIAN

Adakah anda berpuas hati dengan info sesawang JAC
Keputusan

Perkhidmatan Online

e-mohonnew
webmail
maklumbalas
e-bantuannew

Pautan Web Kerajaan

mygoverment2 mahkamah cljlaw
pmo ksn iim
hrims msc 1malaysia

Pertanyaan

bussiness2
Aras 5, Blok Utara, 
Istana Kehakiman,
Presint 3, Pusat Pentadbiran Kerajaan Pusat 
62506 Putrajaya 
Tel : 03 - 8880 3545 / 3546
Faks : 03 - 8880 3549
Emel : setiausaha@jac.gov.my  
 
You are here Akademi Kehakiman Program Outreach Outreach 2012